counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: november 2006

zondag, november 26, 2006

Stripjazz



Kleinigheidje. Tijdens een bezoekje aan de website van de Italiaanse krant La Repubblica ontdekte ik dat die krant in combinatie met het tijdschrift L'Espresso al vanaf september wekelijks CD's uitgeeft met muziek van klassieke Jazz muzikanten (Miles Davis, Nat King Cole, Charlie Parker, Dizzie Gillespie, Ella etc.) die vergezeld worden door biografische stripverhalen van de artiesten. Leuk gevonden (Jazz a fumetti).


Ik kreeg echter wel de indruk van de lijst van tekenaars (aangetroffen op het weblog van een zekere Antonio Genna) dat het eigenlijk gaat om Frans werk. Het initiatief zou volgens een Italiaans stripweblog in ieder geval terug gaan op een Frans voorbeeld: de muziekuitgeverij Nocturne zou al 80 van dat soort strip+CD albums hebben uitgebracht in Jazz en Blues.



Waar de multimediale gedachte toch niet allemaal toe kan inspireren.

Another Italian Job


De minibar bevat een ruim assortiment aan gekoelde dranken.

Hadden we het hier al over gehad? Smeg heeft een hele Coole MiniCooper in de aanbieding. Volgens een webartikel van de Telegraaf worden er slechts 250 stuks gemaakt met een individueel nummer. "De Smeg-koelkast is uitgevoerd in Laser Blue-metallic, de introductiekleur van de spiksplinternieuwe Mini die op 18 november bij de dealer verschijnt. De deur toont dezelfde witte motorkapstriping als die van de Cooper S. [...] De koelkast van type FAB28MCS draagt het Mini-logo centraal onder de naam Smeg. De hangreep is precies dezelfde als de deurgreep van de nieuwe Mini. Het prijskaartje bedraagt 1.999 euro. De koelkast wordt verkocht via Smeg." (Telegraaf).

Ja. Die wil mijn echtgenote wel. Vanuit de keuken kunnen we in een hoofdomdraai zowel de koelkast als de auto zien. Dus dat komt goed uit. Ze zou die Mini Cooper S namelijk ook wel willen hebben.

Overigens ben ik op de site van Smeg geweest en het is niet omdat ik weer zo nodig tegendraads moet zijn, maar ik vond onderstaande uitvoering van dezelfde koelkast eigenlijk leuker.


"Britannia Rules The Microwaves". Tja. Als dit een magnetron was, was het leuk gevonden. "Fridge & Chips"? Sorry. Volgende keer beter.


En nu we het erover hebben: voor Sinterklaas vraag ik The Italian Job met Michael Caine (met ondertiteling voor onze kleine meid!)

dinsdag, november 14, 2006

Panspermia

Vanavond zendt BBC Two in de reeks Horizon een documentaire uit over Panspermia. Ik zal u snel op de hoogte brengen van het begrip "panspermia". We zouden zelf buitenaardse wezens kunnen zijn. Afstammelingen van levensvormen die uit zaden afkomstig zijn die zijn aan komen waaien op kosmische winden. Nu al zouden onze toekomstige plaatsvervangers of, als we geluk hebben, mede-aardbewoners op het punt kunnen staan om te ontspruiten uit DNA-loze zaden die, woestijnzandkorrels gelijkend, in het zuiden van India zijn gevallen. Om die kans beter te kunnen inschatten moeten we de meren van Jupiter onderzoeken. Daar oefent NASA nu al mee in een Texaans meertje. Bent u ook zo benieuwd naar de logische draad van dit verhaal? Kijk dan vanavond op BBC TWO of over een paar weken op de Belgische zender.

donderdag, november 09, 2006

Een indrukwekkende oproep tot genetische mobilisatie

Even vooraf gesteld: dit is een ernstig poststuk over het huidige lot van de, in mijn oren, beste saxofonist ter wereld. Michael Brecker blijkt helaas te moeten vechten voor zijn leven. Voor zijn gevecht tegen de ernstige ziekte MDS behoeft hij kennelijk een transplantatie van beenmerg of bloedstamcellen. Maar omdat ze geen geschikte donor in zijn gezin, familie, vrienden en kennissenkring hebben kunnen vinden, doet nu zijn echtgenote Susan Brecker een algemene oproep om, ja, om hulp. Hulp bij het zoeken naar geschikt genetisch materiaal. Voor haar arme man en heel nadrukkelijk meteen ook voor alle anderen die evenzo behoeftig zijn. De brief is werkelijk met de moed der wanhoop geschreven en mag zeker gelezen worden. Ik vind het een indrukwekkende oproep. Laten we het toch hopen dat het nog goed komt met de man. Muziek of geen muziek.

One MAN ...

- "One Man", spreekt de diepgewortelde stem, "One man and a cigar." Stellig. Stoer. "The man himself. Van Eekeren." Inderdaad. We zien 'em op het podium - mooi licht. "One man celebrating the birth of his first novel". We pauzeren kort voor de titel. Dieper dan diep: "Man". Harder dan dat? "MAN". Hij staat. En wij zijn weer even stil. Snel sluiten we af. "He's out now."


Michael van Eekeren, "MAN". Zie deze website voor meer informatie over de schrijver en zijn boek.

Tot zover de trailer. Aan de film, een videografisch verslag van de boekpresentatie in Hotel Winston, wordt nog gewerkt. Ik vond het een geweldige gebeurtenis. Michael was vlammend! Dat was puur genieten.

En we hebben Sien ontmoet! Dat was eveneens geweldig. De avond was dan ook dubbelleuk.

vrijdag, november 03, 2006

Duik-het-zelver


Mikhail Puchkov heeft zelf een onderzeeboot gebouwd.

Hij heeft er twintig jaar over gedaan. In de avonden en weekenden heeft hij eraan gewerkt. Naast zijn baan in de fabriek. Een doe-het-zelf duikboot van 2300kg, vijf meter lang en anderhalve meter breed. Uitgerust met een computertje voor de navigatie. In de fotoserie die gepubliceerd is door La Repubblica duikt hij onder in de rivier de Neva bij Sint Petersburg. Mikhail Puchkov is de naam. Petje af.