counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: C4D Relief Object Vervolg

zaterdag, december 03, 2005

C4D Relief Object Vervolg



Nogmaals dank, Rem. Ik heb dit gemaakt met een reliefobject. Dat is inderdaad ook gewoon een vlak, maar het converteert de segmentatielijnen van het grid (de hoeveelheid kun je instellen) tot hoogtelijnen volgens de beeldinfomatie van een afbeelding. Met andere woorden: foto's van een molen (in het eerste gevalk) of een Macchi vliegtuigje (in het tweede geval) vormen een relief op een vlak. Door een Sketch & Toon materiaal aan te maken worden de hoogtelijnen zichtbaar.



Om de fotografische beeldinhoud niet aan te tasten heb in de effect settings van Sketch & Toon de shading uitgeschakeld. Het geheel is "gecompositeerd" op en met kubussen die gewoon photo's "dragen" (de eerste foto gewoon weer een molenfoto van mijn goede vriend Rob van der Vet en de tweede foto van bladeren die ik rechtomhoog met flits in de avond heb gemaakt). De titels komen eenvoudigweg van Photoshop (een in een overlay of hardlight, een ander met een radial blur).

PS. Ik heb al eerder met het Relief Object geëxperimenteerd. En ook toen in combinatie met Sketch en Toon. Dat plaatje zag er zo uit: