counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: De groene dwaalgast

maandag, mei 15, 2006

De groene dwaalgast


De groene reiger.

Klik hier voor onze jongste ornithologische bijdrage. Beelden van de groene reiger die helemaal vanuit Midden-America naar de Oeverlanden toe is komen vliegen. (Volgens een man in het filmpje met Martinair). John weet hier nog meer over te vertellen.

5 Comments:

Blogger Sien said...

De reiger is een van mijn lievelingsvogels. Toen ik vroeger in Breda naar school fietste zat er altijd één langs de oever van de Aa, 2 minuutjes van ons huis, en iedere dag sprak ik met hem. Het laatste jaar, voordat ik verhuiste naar Frankrijk is hij ook echt een keer naar me toe gevlogen, ging op de brug zitten, keek me aan, alsof hij wilde zeggen : "Adieu", en toen ik hem aan wilde raken vloog hij weg. Heb hem daarna ook nooit meer gezien.
Mooie beelden van deze groene.

11:14 p.m.  
Blogger TwigtSenior said...

Ik weet niet veel van vogels, maar wat ik wel weet is dat de Oeverlandse Bruinracer door de komst van de Groene Reiger flink gestoord werd in zijn paringsdrang.

Het bleef te lang onrustig in de bosjes....

11:25 p.m.  
Blogger Luepp said...

Dank je voor je bijdrage, Sien. Dat was een mooi beeld. En ja, John, wat zullen we over de ontstemde vogels van de Oeverlanden zeggen...

8:22 a.m.  
Anonymous Wilfred Evers said...

Fantastisch dat je deze reiger hebt gespot Huib, die hebben we hier niet in het Durgerdamse. Wist je dat het een jonkie was?
Daarom was de verwarring zo groot, hij lijkt n.l. precies op een jonge kwak, alleen mist ie een duidelijke witte oogstreep. Zijn kuif begint inmiddels al aardig groen te worden.
Ga je elke dag even kijken?
Groeten wilfred

4:35 p.m.  
Blogger Luepp said...

Welkom op m'n blog, Wilfred, wat leuk dat je langskomt! Binnenkort komen we in den levende lijve ook langs op de dijk - we zijn benieuwd!

Ik begrijp eruit dat de groene reiger nu pas echt zijn naam gaat waarmaken? Met die groene kuif dus. Dan ga ik 'em zeker weer opzoeken. Weer met de camera. Dank je voor de tip.

Noot voor de overige lezers: Wilfred weet namelijk echt veel van vogels!

11:05 a.m.  

Een reactie posten

<< Home