counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: Een Workaholistische Visie - niet centreren

maandag, september 25, 2006

Een Workaholistische Visie - niet centreren

Het geheel is meer dan de som van de onderdelen. Over de vrucht van mijn arbeidsinspanningen vandaag heb ik gelukkig niet te klagen. Vandaag heb ik de eerste voorbeelden van een nieuwe set Game Graphics de deur uitgedaan, netjes voorzien van een verantwoording in tekst, en ik denk dat het werk behoort tot het leukste, meest sprankelende, originele en mooiste is dat ik in dat weinig glamoureuze genre heb gemaakt. Ik ben dus tevreden. En Ik ben inderdaad gek genoeg om nog even een poststukje in elkaar te flansen na eerst elf uur achtereen te hebben gewerkt, op alweer de zoveelste dag, aan een veeleisende ontwerpklus en dan nog een uurtje of twee te hebben gecorrespondeerd met lieden van de customer support afdelingen van softwarehuizen. Sien heeft me daartoe geinspireerd: "Crazy Horses, Ahee, Ahee!" Niet dat ik heel veel te melden heb. Of ja, eigenlijk teveel. Ik moest bijvoorbeeld nog wat schrijven over een geschiedenisboek dat ik tot vorige week tussendoor heb gelezen, maar dat komt later wel. Ik had het ook moeten hebben over de Japanse zonnekijker die zojuist is gelanceerd. Komt ook nog. Of over het Tiroler schlagerfestival ter gelegenheid waarvan ik zelfs een kort filmpje heb gemaakt. Doe ik zeker nog. En wat heb ik nou eigenlijk al van de vacantie in Engeland gezegd? Of over hoe het moet zijn om door een taalpuritein te zijn gedwongen om vacantie konsekwent met een "c" te schrijven omdat je van haar houdt en omdat je weet dat ze dat zo belangrijk vindt? En over cricket heb ik evenmin iets geschreven. Ik kwam tijd tekort. Die ben ik misschien ook gewoon kwijt. "No use crying over spilt milk" of, mooier natuurlijk en een klein beetje anders maar zeker veel toepasselijker, "Tempo perduto non s'acquista mai". Ja, over Torquato Tasso zouden we het eens moeten hebben.

Goed, ik weet het, ik raaskal zowat. Er gebeurde trouwens genoeg op onze blogs. Sien is weer terug van weggeweest en gelukkig hebben we ons ook prima kunnen vermaken met de Toscaanse vacantiefilms die John heeft gepubliceerd. Feliz heeft ook mooie dingen geschreven. Van harte aanbevolen.

Dus waar wilde ik het vanavond dan nog over hebben? Over de geweldige muziek die ik de afgelopen weken heb aangeschaft via de iTunes winkel. Muziek van A.R. Rahman en Country Rock van Sara Evans, Rascal Flatts en Tim McGraw's Beautiful People. Ach, ik zal nu even volstaan met een kleinigheidje dat maar een heel beetje riekt naar de kritiek die ik in overmatige proporties pleeg te hebben voor "marketingdennenapples" (om het woord maar te kuisen). Al is het maar om te laten zien dat weer aan het "mellowen" ben.


Het plaatje bij dit praatje

"Centreren, zul je", blaffen ze altijd, "centreren!" Prachtig is het dan om te lezen hoe onder het kopje "Favorite album cover design, artwork, photography or packaging" wordt verwezen naar Herbie Hancock's Inventions and Dimensions uit 1963, een album dat ik zelf overigens niet bezit - bedenk daarbij wel dat we het hier over een van mijn favoriete musici hebben! "This cover is perfect in every way", stelt de schrijver die, net als ik, onder een betekenisloze naam schuilgaat. "I particularly like the off-centered symmetry so the Blue Note logo has room to fit comfortably on the darkness of the building." (Bron).

Nee, we denken niet aan centreren! We will fight them on the beaches. We will NEVER surrender.

5 Comments:

Blogger MacBuccaneer said...

Ach, mijn eigen Winston!

11:58 p.m.  
Blogger Sien said...

Zo zie je maar weer, muziek is alles, na mijn poststuk "Something got me started" en nu dit van die eerste LP, iedereen gaat "mellowen".
Blij je weer te lezen en dat je tevreden bent over je werk, "qui va piano va sano", alles komt op z'n tijd goed, rustig aan doen. (minder litteraire dans jouw Torquato Tasso maar heel toepasselijk).
Dat filmpje Tiroler Schlagerfestival lijkt me enig om te zien en trouwens, als ik het zo lees, heb je ons genoeg te vertellen, en ik zag ook dat je onze nationale schrijver Mike de Man gefilmd hebt "vers van de pers", ben benieuwd ! Kom maar op !
Ik heb inderdaad genoten van jullie ToscanevaCantie, wat een lol, en wat doet John dat leuk, zoals ik hem ook zei, zelfs voor een outsider is het grappig om te zien. Ik zit er over te denken om voor de uitgave van Man van E te komen, 7 nov as., het zou natuurlijk geweldig zijn als ik jullie dan kan ontmoeten. Wie weet. (Dan zijn we geen anoniemebloggers meer)

12:56 p.m.  
Blogger Luepp said...

Maar natuurlijk zullen we elkaar dan ontmoeten! Wat leuk. We zullen toch zeker niet op elkaar afknappen?! Wacht maar tot Feliz dit hoort. (Ja, ik weet het, het is niet zeker, en we willen je ook niet beinvloeden ....)

1:48 p.m.  
Blogger MacBuccaneer said...

Lijkt me Superleuk, Sien, om je hier te zien in november. We moeten beslist afspreken in jouw vaCantie! hahaaha, ga ik iets lekkers koken ofzo. Mmmh. Zit al te bedenken wat ik dan kan gaan maken. Wordt vervolgd...

PS ook lief dat je komt voor de eerste uitgave van het boek MAN.

2:41 p.m.  
Blogger Sien said...

Dat klinkt lekker, leuk, gezellig maar we houden hier nog wel even contact over, ik zal waarschijnlijk heen en weer vliegen alleen voor de Kick-off-party van Mike, we zien nog wel, maar ik kom niet naar het Amsterdamse zonder jullie te zien ! Yahooooooo !

5:02 p.m.  

Een reactie posten

<< Home