counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: Hasta la Rivista: Out of Office Reply

donderdag, juli 27, 2006

Hasta la Rivista: Out of Office Reply

It is with a great sense of pride & sensibility that I announce that we will visit Emma Mansfield, this week, to have a Roman bath in her very own Park in Hampshire.


Pelisse Dress Coat circa 1814 (vermoedelijk gedragen door Jane Austen) (Hantsweb, Hamphire County Council's web site for Hampshire, England)

"It is a truth universally acknowledged", dat mijn lieftallige echtgenote de wereld van Pride & Prejudice, Emma, Mansfield Park &c, nu maar eens in het echt ging opzoeken. Morgen gaan wij gezinsgewijs op vacantie naar de werelden van Jane Austen. We brengen een bezoek aan haar zogenaamd nederige stulpje nabij Alton in Hamphire. Feliz wil daar aan haar schrijftafeltje zitten. (Ik weet niet of ze er echt met een stoel aan wil zitten of er gewoon aan wil zitten - het zal allebei wel niet mogen.) Ook gaan we naar het centrum van de hogere kringen waarover ze schreef: Bath. The Royal Crescent, de Romeinse baden, de overdekte brug, een waar neo-Palladiaans feest. Geweldig. Zelf vond ze het er indertijd kennelijk niet leuk, maar dat verandert niks aan de relevantie. Ze hield net zomin van de pocherige dikdoeners dan wij. Maar dat wil niet zeggen dat we hun gebouwen, pleinen en tuinen niet willen zien, haha. En wanneer we dan in Alton zijn, dan hopen we ook de jurk te zien die hoogstwaarschijnlijk van Jane Austen zelf is geweest. Jahaa. Heiligenverering is ons niet vreemd. Eens als katholiek geboren, altijd op pelgrimage.

We zijn dus even weg. We will take our leave now, goodbye. Of zoals men in het luisterrijke Amsterdams van vandaag pleegt te zeggen: "duddoei"

1 Comments:

Blogger Sien said...

Dan maar Duddoei, laat mij maar hier in de hitte alleen achter aan m'n keyboard, ik werk gewoon door, ik blog gewoon door, dan hebben jullie wat te lezen als je terug komt.
Klinkt fantastisch mooi deze litteraire vacantie, geniet en maak er wat van ! Lieve groetjes ook voor Feliz !

4:17 p.m.  

Een reactie posten

<< Home