counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: Bruce LeeOnidas

vrijdag, januari 05, 2007

Bruce LeeOnidas

Ik ben al eens zo flauw geweest om te zeuren over de film 300 die nog lang niet "soon" in een theater bij u of ons in de buurt zal spelen. Ik ben vandaag weer zo flauw.

Historische kennis heeft de makers van 300 niet in de weg gezeten (zie ook ...). Vandaag heb ik weer een andere "featurette" over de productie bekeken. Het ging deze keer over de wijze waarop de Spartanen (en de hunnen) in deze stripverfilming vechten tegen de Perzen (en de hunnen). Nou. Ze hebben zich heel wat verbeeld.

"Historically, there is really nothing that classifies," verklaart Damon Caro, de Stunt Coordinator & Fight Choreographer van de film, " or, there is no record of the actual tactics that they used or the techniques." Daarom hebben ze zich maar gebaseerd op de verschillende vecht technieken waarin ze zich in voorgaande jaren toch al hadden bekwaamd, te weten een boel Filipijnse, Thaise, Indonesische, Chinese en Japanse en, "uhm, European." Een van zijn assistenten, gekleed in een hemd met oosterse tekens, gaat verder met de opmerking dat ze op grond van hun ervaring met kick-boxen en oosterse vechtsporten allerlei leuke dingetjes ('scraps") hebben gecombineerd en zo iets nieuws hebben uitgevonden. Deze Leonidas heeft het grote gevaar uit het Oosten niet langs de Griekse kust proberen tegen te houden maar bij de bron of liever daarvoorbij: in het verre oosten.

"there is no record of the actual tactics that they used or the techniques"?!!!

Wees een vent en zeg dat historische accuratesse je geen bal kan schelen en dat je liever de zoveelste Aziatische vechtsportfilm wilt maken. Maar nu met blote mannetjes in rooie capes. In een soort Warcraft achtige setting. Compleet met Org-achtige monsters en militaire neushoorns.

"Historically, there is really nothing that classifies" Bah. Begin met Paul Cartledge. Of lees Xenophon. Plutachus. Herodotus. Thucydides. Of Peter Connolly. En hoe heetten al die gasten ook al weer. Er is zat bekend!

"there is no record of the actual tactics that they used or the techniques". Nee, als je niets wilt vinden hoef je ook niet te zoeken.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Deden die Hunnen ook mee dan?
Hahaha.

He Bruce, Hi Bruce, How ya doin' Bruce!

7:29 p.m.  
Blogger TwigtSenior said...

Ach, Hollywood could, if only Hollywood would.

9:50 p.m.  

Een reactie posten

<< Home