counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: Pas op voor nonnen en wildplassers in onze kikkerlandjes

maandag, juli 24, 2006

Pas op voor nonnen en wildplassers in onze kikkerlandjes

Ook wij hadden even weinig gelegenheid gehad om te webloggen (zie dit gesprekje op het terrasje van Sien). We waren even op bezoek geweest bij mijn vader op de camping in Overijssel, we hebben kleren gekocht in Batavia-Stad, we zijn naar mijn zus gegaan om de broeken in te korten (jahaa, dat doet ze voor me, lief he?), en we zijn continu bezig vacantieplannen te maken, te verfijnen, te vervormen, te verwerpen, te vernieuwen en weer om te buigen. We waren reeds zowat onderweg naar Barcelona, speelden ook zeker met de gedachte om bij Sien langs te gaan, toen we door practische omstandigheden alles moesten wijzigen. "Klus in zicht!" Nu gaan we dan gezinsgewijs een weekje naar Hampshire, Surrey en Kent in Engeland waarna ik dan weer ga werken en de rest van het gezin snel doorvliegt naar "de fam" in het struikgewas bij Barcelona.

Intussen had AT5 vanmorgen gekke berichtjes die ik zeker wil delen (voor de herkomst van de originelen, zie at5).

Het eerste bericht betrof de stadsnomaden die al vijftien jaar in het bos tussen de Nieuwe Hemweg en het rangeerterrein van de NS wonen. Ze moeten verhuizen nu de NS er een tijdelijk baggerdepot willen aanleggen. Alles is al klaar voor de ontruiming. Op de kapvergunning na. Hun lot hangt dus in de bomen. Of eigenlijk kruipt het door het struikgewas. Want de nomaden beweren op hun terrein een zeldzame paddensoort te hebben gezien, zeg maar een breedbekkikker of blauwbilgorgel. Op de televisie zag je er een de struiken opentrekken in de stellige overtuiging dat het dier daar inderdaad huist. De grap is dat als het inderdaad bewezen kan worden, de Nederlandse Spoorwegen gedwongen zullen zijn het gebied met rust te laten. De nomaden zullen dus gered kunnen worden door dat beestje. Een giller. Je zou daar eigenlijk een exemplaar van dat zeldzame dier kunnen uitzetten en het kikkerlandje van de stadsnomaden is gered. "Oh, Bagger", kunnen de NS dan alleen nog uitroepen.

Het tweede bericht is nog leuker. "Fietsende nonnen achtervolgen dief. 23-7-2006. Twee nonnen in habijt hebben zaterdag op de fiets een dief achtervolgd. Eén van de zusters had de man herkend van bewakingsbeelden van een diefstal. De man had twee weken geleden honderden euro's gestolen uit de aan de Mariaverschijning van Ida Peerdeman gewijde kapel aan de Diepenbrockstraat (ZuiderAmstel). Zaterdag was hij weer bij de kapel. Hij vroeg wanneer de dienst begon. De zuster herkende de man, vroeg hem binnen en waarschuwde een andere non die de politie belde. De man voelde echter nattigheid en koos het hazenpad. De twee nonnen sprongen op de fiets en achtervolgden hem dwars door de stad. Omdat de gsm van één van de nonnen uitstond, kon de gearriveerde politie niet achterhalen waar de vrouwen en de dief naar toe waren gereden. Inmiddels was het drietal in De Pijp geraakt, waar de man toch aan zijn achtervolgers wist te ontsnappen. Aan de hand van foto's en de bewakingsbeelden probeert de politie alsnog de dader te vinden. "

Zoiets verzin je niet, haha!

PS. En dan is er vandaag ook nog het bericht uit de Telegraaf dat een politieman uit Veendam een peutertje van drie op de bon heeft geslingerd voor wildplassen in het park. 75 euro. Ja, Verdonk vervult haar voorbeeldfunctie goed: rrrrrregels zijn rrrrregels!

Verder geen nieuws uit ons kikkerlandje.

4 Comments:

Blogger MacBuccaneer said...

Bizarre berichten te waanzinnig om te weten!

3:23 p.m.  
Blogger Sien said...

Dit was Koffie met Huib, hahaha, lijkt wel zo'n ochtendprogramma op de radio waar je alle ditjes en datjes van het kikkerland verteld, over kikkers en padden gesproken, zal een leuke poststuk schrijven over iets wat hier wel vaker voor komt.
En wat een verrassend-jammer-niet-doorgaand-nieuws dat jullie bij mij langs wilden komen, nou dat wordt een volgende keer dan maar, YOU'RE WELCOME !!!

5:12 p.m.  
Blogger Luepp said...

Ja, ooeps, sorry. Het was de bedoeling dat ik mijn snuit erover zou houden en dat Feliz dan met het leuke voorstel zou komen. Nu daar dan een kink in de kabel is gekomen, heb ik 'em maar helemaal gebroken. Ai. Me and my big mouth. Back to the Stars.

5:19 p.m.  
Blogger Sien said...

ps, en dat filmpje van die nonnefiets bij de kapel hahaha, geweldig !

6:49 p.m.  

Een reactie posten

<< Home