counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: Wie is er bang voor Olufsen?

donderdag, juli 13, 2006

Wie is er bang voor Olufsen?

Onze collega Bloggie riep vandaag zijn lezers op om hem suggesties te doed voor een nieuw telefoontje. Ik ben niet zo gadgetterig maar hier hebben ze me te pakken!


Het telefoontje staat in een dock en vouwt elegant open, op de plaats, wanneer er wordt gebeld. Het scherm is helder. Zonder storende rommel.

De Bang & Olufsen Serene is het enige telefoontje waar ik echt warm voor loop. Ik ken iemand die 'em heeft en het apparaatje is geweldig. Ziet er mooi uit, is rustig en heel helder in gebruik. Zelfs ouwesokken als ikzelf kunnen nummers intoetsen zonder, let op dat woord "zonder", steeds fouten te maken. Tegenwoordig zijn de toetsen voor mij te priegelig en zijn ook lettertjes op de displays te klein om te lezen. Of de telefoons zijn zich aan het voorbereiden op de verovering van de mikrokosmos, "and beyond!", of ik wordt kippiger. Mijn echtgenote wordt in ieder geval steeds kribbiger van mijn geweeklaag over die telefoon. Ze vindt het onbegrijpelijk dat zo'n homo digitalis als ik zo veel problemen kan hebben met een eenvoudige Ericsson. Sorry schatski. Helpt het om te weten dat er meel achter het glas van het displaytje is gekomen? Dat is een souvenir van korenmolen De Leeuw in Aalsmeer.

- "O ja, schat, de Serene kost geloof ik 1400 dollar."
- "ja, hallo!"
- "ja hallo?"
- " ... "
- " hallo?"

"Abonnee heeft opgehangen", zegt mijn melige telefoon. Denk ik.

PS. Ga desgewenst naar Bang & Olufsen en navigeer via "systems" naar "telephones". Doe dat zelf want een directe link leidt tot een Microsoft server error. En een Microsoft error is wel het laatste wat we willen.

9 Comments:

Blogger MacBuccaneer said...

Homo digitalis met een te dikke wijsvinger!
Met zo'n prijs duurt het nog tijden voor dat je je vingervlugheid hierop los kunt laten.

12:47 p.m.  
Anonymous angie said...

Ik geloof dat Huib niet de enige is, ik hoor Dilip ook klagen dat de telefoontjes tegenwoordig te klein zijn geworden, met name de toetsen.....

dag, tuut...tuut...tuut

1:02 p.m.  
Blogger TwigtSenior said...

Onze vriend Gary V. heeft deze. Afgelopen week liet hij mij plechtig zijn nieuwe pronkstuk zien. Inmiddels kan niemand hem meer bellen geloof ik. Iets te driftig met de call-blocking in de weer geweest , denk ik.

Maar cool is i wel. De telefoon. En Gary ook daardoor.

1:04 p.m.  
Blogger Luepp said...

Dilip, geef me de vijf! Vijf vingers. En John, Gary heeft 'em mij ook laten zien en ja, ook ik ben geblokeerd. Ik probeer hem nu al twee dagen via telefonisten en dergelijke tussenpersonen te pakken te krijgen. Ik zei toch al dat de B&O een rustige telefoon was?

En dan nog dit: MacBuccaneer denkt nog altijd dat Latijn een wereldtaal is. "Digitalis" is het bijvoeglijk naamwoord van digitus of "vinger" (meestal "wijsvinger"). Het betekent "vingerig" of "wijsvingerig" in de zin van "met het vingetje wijzend". Het vorig commentaar had dus geen stoute bijbedoeling voor zover ik weet. Maar dit alles legt wel weer de vinger op een blinde vlek in onze kennis. Lees "mijn" kennis. How zijn we van wijsvinger gekomen tot "digits" en daarmee "digitaal" zoals in "digitaal video"? Via nog steeds de toetsen waarmee men getallen invoert? Als ik tijd heb zoek ik het etymologische puzzeltje uit en post ik erover. Maar misschien is iemand anders me voor?

1:11 p.m.  
Anonymous Bloggie said...

Valt net buiten m'n budget ;-)

1:14 p.m.  
Blogger TwigtSenior said...

Ik wil wel een poging doen; digitaal oftwewel digital (engels) is natuurlijk (computers he) afkomstig van binary digits (tweetallig stelsel, 0-en en 1-en). Ik denk dat dat de de connectie ooit is gemaakt doordat je heel fijn tientallig kunt tellen op je vingers. Alle getallen 0-9 kunnen eenvoudigweg worden vertegenwoordigd door je handen (behalve dan bij Tineke tenfold, maar die betalen dan ook meteen hun rekeningen niet...)

Al met al hadden ze dus computeropgeslagen betanden beter niet digitaal maar binarie kunnen noemen. Binary Video, mmm klinkt best cool.

1:21 p.m.  
Blogger Luepp said...

Heel interessant, John. Dat is een goeie gooi! En die vondst van "binary video". Ook goed. We hadden kranten koppen kunnen hebben gehad als "Publieke Omroep Diep in de Binarie". We zouden onze home video's hebben opgenomen op het Mini BV formaat. Haha, MiniBV.

1:28 p.m.  
Blogger Luepp said...

Herstel, de kop luidde natuurlijk "Met Tenfold diep in de Binarie".

1:31 p.m.  
Blogger Sien said...

Deze is cool !!! Daar kom je net een dag te laat mee dan, nu moet ik tot kerstmis wachten hahaha, nou ben ook bang dat dit out of budget is maar wat een mooi ding, het lijkt wel een heel exclusief poederdoosje en heb je dat hoesje van Louis Vuitton erbij gezien, wel heel sjiek, of liever gezegd chique, dat is chiquer...unique en chique ! Voilà !

4:49 p.m.  

Een reactie posten

<< Home