counter easy hit Luepp - A Digital Storyteller's Notepad: Don y Doña Quixote siempre a la caza para los molinos de viento

dinsdag, juli 18, 2006

Don y Doña Quixote siempre a la caza para los molinos de viento

Uit eerdere poststukken kon reeds worden opgemaakt dat "we" bij Luepp iets hebben met windmolens. We hebben twee filmpjes geplaatst die vertoond zijn tijdens de Jaarvergadering van De Hollandsche Molen op 18 Maart 2006 in het Tropen Instituut te Amsterdam. We hebben ook foto's en slideshows vertoond zoals in het poststuk Run of the Mill, in onze nieuwjaarsgroet, en in de opmaat voor een verhaal dat Feliz aan het voorbereiden is over de Amsterdamse paltrok De Otter. Ook hebben we een Flash video gepubliceerd van de Molen van Sloten tijdens het dorpsfeest Sloten op zijn kop. Dat was een gekuisde versie van een langere video (of eigenlijk een reeks van 5) die nimmer mag worden vertoond omdat er op de molen dingen gebeuren die niet door De Hollandse Molen worden getolereerd. Wel jammer, want die filmpjes waren veel leuker dan het compromis. Gelukkig heeft John dat compromis echter wel fijn opgeleukt met zijn Philip Bloemendaal imitatie. En dat is dan wel weer grappig.


Meneer en mevrouw Quixote zijn nog steeds op jacht naar molens.

De vaart lijkt er misschien uit maar de schijn bedriegt. We jagen nog steeds op windmolens. Om deze bewering kracht bij te zetten en ons publiek (van acht) te laten zien dat we de molengang gaande houden brengen we nu verse beelden van een mooi groepje molens in de rietlanden van Westzaan. Alles is een beetje grijzig. De originelen zien er natuurlijk veel beter uit al hadden we toch tegenlicht en zullen we dit nog eens moeten overdoen. Maar we wilden halsoverkop toch profiteren van de gelegenheid dat er drie in een blikveld staan te draaien - als je dat moet produceren moet je afspraken synchroniseren met twee vrijwillige molenaars. Dat zou toch weer een boel gedoe geven. Opnames zijn gemaakt op zondag 16 juli 2006 - we waren die middag te gast geweest op het schip van J. die familie en vrienden over het Alkmaardermeer heeft rondgevaren ter gelegenheid van de verjaardag van A., het achternichtje van S. (haar moeder G. is namelijk de volle nicht, slank overigens, van F.). MacBuccaneer zal daar vast meer over zeggen.

En hier is dan het filmpje in, verrassend genoeg, een avi formaat.

9 Comments:

Blogger Sien said...

S. vind het altijd leuk om die molens van L. te zien, en als M. dan nog een stukje schrijft over de verjaardag van A., het achternichtje van S..... Nee, zonder gekkigheid, mooi hoor !!! Had al eerder gezegd dat dit beelden zijn die mij heimwee geven. Gracias mucho Senor L.

11:19 a.m.  
Blogger Luepp said...

Dank je. We zullen M.F.M. aansporen.

11:23 a.m.  
Anonymous angie said...

Schitterend H. Alleen moest ik het doen zonder geluid en omdat het in AVI was (of wat dat ook mag betekenen) kon ik het filmpje bekijken. Ja de meeste filmpjes gaan helaas aan mijn neus voorbij aangezien ik geen quiktime kan installeren.
Moest alleen wel effe 2x lezen over wie je het had want moeder G. van A, nicht van F. tante van A. en moeder van S. was me niet geheel duidelijk, daarna viel het kwartje pas.

2:13 p.m.  
Blogger Luepp said...

Ja, grappig he, die initialen. Leuk dat je de Avi kunt bekijken. Dat hoopte ik al.

2:34 p.m.  
Anonymous Angie said...

Ja daar was ik wel blij mee! Wat zijn het toch mooie bouwwerken, die molens! Blijft bijzonder en speciaal. Weet nog dat we met Gloria naar Kinderdijk zijn geweest. Gewoonweg prachtig, zoveel molens bij elkaar... Ik was er zelf nog nooit geweest. En al dat water! We zijn toen vanuit Dordrecht met de busboot gegaan en daarna weer overgestapt op een ander pondje. We hebben toen de (hele brede) kruising van de Maas, de Noord en de Merwede (als ik me niet vergis) overgestoken! Dat was een hele leuke ervaring!
Als je in Limburg opgroeit dan weet je niet beter dan dat er een kanaal is maar meer ook niet (en toevallig woonden wij dicht bij de sluizen in Born). Maar anders zie je nergens water, en al helemaal geen molens....

9:26 a.m.  
Anonymous angie said...

Dat kunnen we nog ingewikkelder maken: moeder G van A. nicht van A. zus van F. en tante van A. en S.

Hahaha, snappen jullie het nog?

9:29 a.m.  
Blogger Luepp said...

Ik snap 'em. Leuk dat je in het rijtje bent gestapt!

10:47 a.m.  
Blogger TwigtSenior said...

Hallo, J. hier. Nou, dat is een leuk filmpje hoor, molens en een garagebandje op de achtergrond, gezelli. Wat betreft die tegenlichtshots, met een beetje kleurcorrectie door J., vader van B. echtgenoot van W, zoon van W. en P. en broer van P. en H. komt dat helemaal goed. Ik zag dat er tekening in de luchten zat, dus we kunnen nog flink duwen en trekken aan het DV-signaaltje van de Panasonic!

12:14 p.m.  
Blogger Sien said...

hahahaha, wat een lol op die blog van L., iedereen heeft een slag van de molen beet hahaha.

4:18 p.m.  

Een reactie posten

<< Home